3 Mayıs 2011 Salı

Oppa Manyağından Oppamanialıya!

Hikaye bundan üç sene önce başladı aslında ama milat iki sene öncesine dayanır. Hikaye başladığı günden bugüne çok şey değişti. Ortalama bir insan ömründe iki sene uzun bir süre sayılabilir ve bu süreyi beraber geçirdiğin herkes, her şey hayatında anlamlı bir yer edinir. 
Tek istenilen Asya'nın güzide karşı cinsinden faydalanmaktı aslında. Öykünün başlangıcı da ana karakterleri de buna uygun tasarlanmıştı. Ama her şey, karakterlerin arasında oluşan duygusal bağ nedeniyle şekil değiştirmeye başladı. İnsan olmanın verdiği duygusal yoğunluğu daha fazla içlerinde tutamayan karakterler zamanla kendilerinin Asya'ya olan ilgilerini, birbirlerinin Asya'ya olan ilgileriyle birleştirdiler. Ve bu birleşim "oppa manyağı" olma eğilimin sonunu getirirken "oppamanialı" olmayı yaygınlaştırdı. 
Tarihsel süreç bu şekilde 2-3 yıla yayıldı. Günümüzde kendilerine "oppamanialı" ya da "kuyt" diyen bu topluluğa halk arasında hala geleneksel adı olan "oppa manyağı" olarak seslenilmektedir.
Asyalı sevme oranının %50 sini geçen Koreli sevme oranı ve izlenilen sayısız Kore draması her türlü çekik gözlü "Asian Guy" insanına "oppa" denilmesini beraberinde getirmiştir. Asıl anlamından oldukça uzaklaşan kelime dünyanın bu bölgesinde kendine yeni anlamlar bulmuş, farklı ırkların ana diline yerleşmiştir. 
İşte "Oppamania" bütün bu gelişmelerin tam ortasında yer alan, içinde çeşitli mevkide Asian Guy sever barındıran bir tapınaktır.

Hiç yorum yok: